Een kind krijgen

Situaties

Wanneer u kinderen heeft of krijgt, hoeft u dit niet zelf aan ons door te geven. Dat doet de gemeente. Wij hebben in een aantal gevallen wel iets geregeld. Voor als u kinderen heeft of als er kinderen op komst zijn.

 

Pensioenopbouw

Als u onbetaald verlof opneemt dan loopt de pensioenopbouw gewoon door. U betaalt hiervoor dan zelf de premie. Als u de pensioenopbouw niet wilt voortzetten, dan dient u dit een maand van te voren door te geven aan het pensioenfonds. Uw partner moet daarvoor meetekenen.

Zwangerschapsverlof en pensioenopbouw

Tijdens zwangerschapsverlof ontvangt u salaris en bouwt u dus ook pensioen op. Uw werkgever betaalt de pensioenpremie door. U hoeft dus zelf niets aan ons door te geven. Als u na de geboorte met ouderschapsverlof gaat dan bouwt u over uw verlofuren geen pensioen op.

 

Wat is er geregeld voor uw kinderen als u overlijdt?

Als u overlijdt dan hebben uw kinderen tot 18 jaar recht op een wezenpensioen. Dit geldt ook voor uw eventuele pleeg- of stiefkinderen. Als zij nog studeren, dan wordt het wezenpensioen tot uiterlijk 27 jaar uitbetaald.

Top 3 belangrijkste vragen

Nieuw in dienst

Kind krijgen

Uit dienst

Ziekte 

Verlof / minder werken 

Uit elkaar  

Verhuizen

Overlijden 

Met pensioen 

Trouwen / samenwonen

  • Ik ben stiefouder. Hoe zorg ik ervoor dat mijn stiefkinderen verzekerd zijn van wezenpensioen?

    Als u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan dan is uw partner bij ons bekend. Indien u komt te overlijden dan nemen wij contact op met uw partner. Uw partner moet dan uw stiefkinderen bij ons aanmelden.

  • Ik wil mijn pensioenopbouw tijdens mijn verlof voortzetten. Hoe hoog is de premie die ik moet betalen?

    U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de pensioenhelpdesk van Appel pensioenuitvoering. Zij kunnen precies berekenen hoe hoog de premie is en vertellen wat de voorwaarden zijn.

  • Ik heb vijf kinderen. Hebben zij allemaal recht op een wezenpensioen?

    Ja, alle kinderen hebben recht op een wezenpensioen.

Stichting Pensioenfonds NEG Nederland i.l.

Pensioenuitvoering door:

Appel Pensioen

Postbus 30396

1303 AJ Almere

Telefoonnummer

085 - 210 40 93

 

E-mailadres

rahma.cherrat@appelpensioen.nl

Copyright @ Pensioenfonds NEG i.l.