Nieuw in dienst

Situaties

U heeft een nieuwe baan bij NEG Hoogezand. U bouwt daarom pensioen op in de pensioenregeling van  Pensioenfonds NEG Nederland i.l.. Heeft u hiervoor ook pensioen opgebouwd? Dan kunt u dat meenemen naar de pensioenregeling van  ons of laten staan bij uw vorige pensioenuitvoerder. We noemen dit waardeoverdracht.

 

Waardeoverdracht

Waardeoverdracht kan voor u gunstig zijn, maar dat is niet altijd het geval. Dat is vooral afhankelijk van de indexatie bij Pensioenfonds NEG i.l. en van de nieuwe pensioenuitvoerder. Vraag daarom altijd eerst een offerte op. Dit doet u bij ons. Gebruik de pensioenvergelijker om te beoordelen of waardeoverdracht interessant is.

 

 

Top 3 belangrijkste vragen

 • Wat moet ik doen om een offerte voor waardeoverdracht te krijgen?

  U moet daarvoor bij ons schriftelijk een verzoek indienen. Dat doet u via het formulier voor

  waardeoverdracht. Vervolgens vragen wij de waarde van uw pensioen op bij uw vorige pensioenuitvoerder. Enkele maanden later ontvangt u van ons een offerte.

 • Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

  U ontvangt van uw nieuwe pensioenfonds een aanvraagformulier voor waardeoverdracht. Als u uw pensioen wilt laten overdragen, dan moet u dit formulier ingevuld en ondertekend opsturen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Zij sturen u een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, regelt de nieuwe pensioenuitvoerder de waardeoverdracht.

 • Zijn er kosten verbonden aan waardeoverdracht?

  Nee, wij hanteren geen kosten voor waardeoverdracht. De overdragende partij kan dit wellicht wel doen.

   

Stichting Pensioenfonds NEG Nederland i.l.

Pensioenuitvoering door:

Appel Pensioen

Postbus 30396

1303 AJ Almere

Telefoonnummer

085 - 210 40 93

 

E-mailadres

rahma.cherrat@appelpensioen.nl

Copyright @ Pensioenfonds NEG i.l.