Trouwen / samenwonen

Situaties

Zodra u getrouwd bent dan heeft uw partner automatisch recht op partnerpensioen. Dat betekent dat er voor uw partner een inkomen is geregeld wanneer u overlijdt. U hoeft uw partner niet bij ons aan te melden.

 

Als u gaat samenwonen dan is het belangrijk dat u uw partner bij ons aanmeldt. Daarnaast dient u een kopie van een door een notaris getekende samenlevingsovereenkomst aan ons op te sturen. Het is belangrijk om te realiseren dat als uw relatie eindigt, dan heeft uw ex-partner recht op het opgebouwde partnerpensioen.

 

Als u wilt weten hoeveel partnerpensioen u in totaal hebt opgebouwd, dan kunt u dat bekijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Top 3 belangrijkste vragen

  • Ben ik verplicht om mijn partner met wie ik samenwoon aan te melden?

    Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner is verzekerd voor het partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt.

  • Hoe hoog is het partnerpensioen?

    Als u in dienst bent bij NEG Hoogezand en u overlijdt dan heeft uw partner recht op een levenslang partnerpensioen ter hoogte van 70% van het te bereiken ouderdomspensioen. Als u uit dienst gaat en u overlijdt dan heeft uw partner recht op het daadwerkelijk opgebouwde partnerpensioen. Hoeveel dat precies is, kunt u zien in www.mijnpensioenoverzicht.nl.

  • Ik ga trouwen of ik ga een geregistreerd partnerschap aan. Wat verandert er?

    Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, verandert er niets aan de opbouw van uw eigen ouderdomspensioen. Uw partner is vanaf dit moment automatisch verzekerd van partnerpensioen. Als u na uw pensionering gaat trouwen of samenwonen, heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.

Stichting Pensioenfonds NEG Nederland i.l.

Pensioenuitvoering door:

Appel Pensioen

Postbus 30396

1303 AJ Almere

Telefoonnummer

085 - 210 40 93

 

E-mailadres

rahma.cherrat@appelpensioen.nl

Copyright @ Pensioenfonds NEG i.l.