Uit dienst

Situaties

Als u stopt met werken dan stopt ook uw pensioenopbouw bij Pensioenfonds NEG Nederland i.l.. U kunt dan een keuze maken: uw pensioen achterlaten bij Pensioenfonds NEG Nederland i.l. of meenemen naar de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. We noemen dit waardeoverdracht.

 

Waardeoverdracht kan voor u gunstig zijn, maar dat is niet altijd het geval. Dat is vooral afhankelijk van de indexatie bij Pensioenfonds NEG Nederland i.l. en de regeling van uw nieuwe werkgever. Vraag daarom altijd eerst een offerte op. Dit doet u bij de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. De pensioenvergelijker kan u helpen met het maken van uw keuze.

Verhuizen naar het buitenland

Als u uw pensioen bij ons achterlaat én naar het buitenland verhuist, moet u ervoor zorgen dat wij altijd weten waar u woont. U kunt hiervoor bellen of een e-mail sturen.

 

 

Top 3 belangrijkste vragen

  • Mijn nieuwe werkgever heeft geen pensioenregeling. Kan ik bij Pensioenfonds NEG Nederland i.l. blijven?

    Nee, u kunt niet op vrijwillige basis deelnemen aan de pensioenregeling. We adviseren u in dit geval andere mogelijkheden te onderzoeken om pensioen op te bouwen.

  • Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

    U ontvangt van uw nieuwe pensioenfonds een aanvraagformulier voor waardeoverdracht. Als u uw pensioen wilt laten overdragen, dan moet u dit formulier ingevuld en ondertekend opsturen naar uw nieuwe pensioenfonds. Zij sturen u een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, regelt het nieuwe pensioenfonds de waardeoverdracht. U heeft dan geen pensioen meer staan bij Pensioenfonds NEG Nederland i.l..

  • Ik ben werkloos geworden. Kan ik pensioen op blijven bouwen?

    Als u werkloos bent of wordt kunt u geen pensioen meer blijven opbouwen bij het pensioenfonds.

Stichting Pensioenfonds NEG Nederland i.l.

Pensioenuitvoering door:

Appel Pensioen

Postbus 30396

1303 AJ Almere

Telefoonnummer

085 - 210 40 93

 

E-mailadres

rahma.cherrat@appelpensioen.nl

Copyright @ Pensioenfonds NEG i.l.